EVLER İÇİN 2022 AYDINLATMA TRENDLERİ

2022 aydınlatma trendleri hakkında bilgi mi arıyorsunuz?  Öyleyse doğru içeriktesiniz. Bu yazımızda size 2022’de ev dekorasyonu ve aydınlatma trendleri hakkında ipuçlarını paylaşıyoruz.

Ev dekorasyonunun en önemli bir bileşenlerinden biri olan aydınlatma, ev ve eşyaların nasıl görüneceğini belirler.
Ayrıca duygularınız, mutluluğunuz, sağlığınız ve hatta uykunuz üzerinde büyük bir etkiye sahiptir.
İster mevcut bir evi yeniliyor olun, ister yeni bir eve taşınıyor olun, mekanı dekore etmeye başlar başlamaz mekanın nasıl ve hangi armatürler ile aydınlatılacağını da düşünmelisiniz. Aydınlatmayı sona bırakmak, dekorasyonda ek maliyetlerin oluşmasına neden olabilir.

Dekorasyonunuzun başarıya ulaşması için, alınan her aydınlatma kararında en son trendleri göz önünde bulundurmalısınız. Aksi takdirde, 6 ay sonra kendinizi güncel olmayan armatürleri değiştirirken bulabilirsiniz.
Şık ve uzun ömürlü bir aydınlatma çözümü oluşturmanıza yardımcı olmak için 2022 yılı içinde popüler olacak aydınlatma trendlerini sizler için sıraladık.

Daha büyük avizeler

Geçtiğimiz yıllarda, avizeler sadelik ve minimalizm etkisi ile küçük ebatlarda üretildiler. 2022 yılında, konuklar tarafından hemen fark edilecek daha büyük boyutlu avizeler görmeye başlayacağız.  Bir mekanı yeniden yeni hissettirmenin en iyi yolu yeni bir aydınlatma ürünüdür. Bunu yapmanın en kolay yolu mekana büyük bir avize asmak olacaktır.

Büyük Modern Avize

Doğayla uyumlu aydınlatma

Yenilenebilir, geri dönüştürülebilir ve çevre dostu malzemelerden üretilmiş aydınlatma ürünleri 2022’de daha da popüler olacaklar. Sadece enerji tasarruflu ampuller kullanmayı değil, aynı zamanda ahşap, bambu, cam ve mermer gibi doğal kaynaklardan yapılan avizeleri kullanmayı da denemelisiniz. Ahşap malzemelerden üretilen aydınlatma ürünleri ile evinizde dinlendirici ve doğal bir yaşam oluşturmayı deneyin. 2022 doğadan ilham alan malzemelerin sıkça kullanıldığı bir yıl olacak.

ahşap modern avize

Avizeler ana ışık kaynağı olmayacaklar

Avizeler, ev dekorasyonunun en önemli araçlarından biridir ve bir taç üzerindeki mücevher gibi salonunuza değer katarlar ve  evinize aydınlatma, şıklık ve modern bir cazibe sunarlar. Ancak avizeleri sadece aydınlatma amacıyla kullanmak çok yetersiz bir karşılık olur. 2022 yılında avizeler, aplik, masa lambası ve lambader gibi diğer destekleyici aydınlatma ürünleri ile birlikte kullanılacaklar. Avizelerin, odanın ana ışık kaynağı olmayacağı bir döneme giriyoruz. Sadece ışık veren değil, ışıkla kendi gösteren avizelerin kullanımı yaygınlaşacak.

Modern lambader modeli

Siyah ve Eskitme Kaplama

İç tasarımın her alanında popüler olan eskitme rengi kaplama, ev dekorunda ve aydınlatma armatürlerinde de popüler olmaya devam edecek. Eskitme kaplama, aydınlatma ürünlerine hem lüks hem de sadelik duygusu katar ve altın rengi kaplamaya harika bir alternatiftir. Eskitme kaplamayı siyahla eşleştirin ve evinizi şık, trend bir alan olarak öne çıkarın.

siyah eskitme kaplama avize

Akıllı aydınlatma teknolojisi

2022 akıllı teknolojinin aydınlatma tasarımlarını ve aydınlatma kullanımını değiştirmeye başladığı bir yıl olacak.
Akıllı aydınlatma teknolojisini kullanarak, ışıkların rengini ve şiddetini kendinize ve yapmakta olduğunuz aktiviteye uygun hale getirebilirsiniz.
Uyku düzenindeki bozuklukların çözümüne yardımcı olması için akıllı aydınlatmaları kullanabilirsiniz.
Çalışma zamanlarında konsantrasyonun artmasını sağlamak, dinlenme öncesinde rahatlık hissi uyandırmak için de akıllı aydınlatmalar kullanılabilir.
Yerinizden kalkmadan tüm evinizin aydınlatmalarını cep telefonunuz ile yönetebilir, ışıklarınızı programlayabilir ve ya zamanı gelince otomatik kapama ile enerji tasarrufu sağlayabilirsiniz.
Akıllı aydınlatmalar, hayatınıza konfor ve tasarruf katar. Akıllı aydınlatmaların 2022 de çok daha popüler olacağını tahmin ediyoruz.

Akıllı aydınlatma ürünleri kataloğumuzu incelemek için tıklayınız.

Akıllı ev aydınlatmaları

Taşınabilir lambalar

Taşınabilir portatif masa lambaları, okuma ve çalışma alanınızı herhangi bir tepe lambası olmadan aydınlatmanın harika bir yoludur. Enerji açısından daha verimlidirler ve gözleriniz için daha az zararlıdırlar. İhtiyaçlarınıza göre çalışma alanınızı veya sınırlı bir alanı aydınlatabilirler. Işık seviyelerini kolayca ayarlayabilirsiniz.
Bir fişe erişimin kolay olmayacağı yerleri kolayca aydınlatabilir, raf üniteleri ve sehpalarda dekoratif amaçlı olarak da kullanabilirsiniz. 2021 yılında horeca (Hotel, Restoran ve Cafe) sektöründe yıldızı parlayan bu ürünlerin 2022 yılında evlerde kullanımı da adeta parlayacak.

Taşınabilir masa lambaları kataloğumuzu incelemek için tıklayınız.

taşınabilir, şarjlı masa lambaları